Testimonials

George

De eerste keer dat ik Palika sprak was er gelijk een klik. Ik ben bij toeval in contact gekomen met Palika. Ze is iemand die er voor je is en niet denkt en leeft met een 9 tot 5 mentaliteit. Dat is erg fijn, want ik was vooral de zorg van het GGZ gewend. Ik zocht al tijden naar iemand die om kan gaan en begrijpt wat het is om geadopteerd te zijn.
Ik heb altijd het gevoel gehad dat de psychologen, psychiaters en andere zorgverleners wel wilden begrijpen wat het is om te leven met alle vragen die bij adoptie naar boven komen alleen lukte het ze simpelweg niet.
Nu ik dus met Palika een traject zowel individueel als in groepsverband ben aangegaan is mijn herstel in een rap tempo zich gaan ontwikkelen. Doordat ik bij Palika niet hoefde uit te leggen waarom ik bepaalde gevoelens of gedachten heb/had zorgde het ervoor dat ik steeds meer zelfvertrouwen ben gaan krijgen.
Nog wel belangrijker ben ik gaan begrijpen wat het is om geadopteerd te zijn en waarom ik geestelijke problemen of ongemakken heb.
Ik heb jaren geleefd met het idee dat ik een erge psychische kwetsbaarheid heb en dat het eigenlijk maar iets is waar ik maar met moet leren leven. Palika bood aan om mij te helpen in de communicatie met de hulpverleners van het GGZ. En met succes alsof de psychologen en hulpverleners nu wel begrepen wat het is om geadopteerd te zijn. Ik heb sindsdien het gevoel dat ik begrepen wordt, Palika heeft mij geleerd te verwoorden en begrijpelijk maken van mijn gedachten, gevoelens en onzekerheden. Daardoor verloopt de communicatie tussen mijn hulpverleners en naasten nu veel beter.

Palika, ik ben blij dat je op mijn pad bent gekomen!

Marjolein

Palika ken ik nu ruim 2 jaar en wat een verrijking is het voor mij sindsdien. Ze begrijpt me als geen ander, door haar voel ik me gehoord, gezien en gesteund. Het is fijn om te merken dat je er niet alleen voor staan, en vooral dat je je zelf mag zijn ongeacht wat. Palika kijkt naar jou als persoon, en neemt je onbevangen mee tijdens dit proces. De eerste keer dat we elkaar ontmoeten was er meteen een fijne klik, en dat is op heden nog zo.

Ik ben blij en gezegend dat ik haar heb mogen ontmoeten ♥️

Nicky

Jarenlang heb ik therapie na therapie gevolgd bij de GGZ. Voor mijn gevoel was ik voornamelijk aan het overleven en aan het aanmodderen. Hier werd ik niet gezien en gehoord en werd er voor mijn gevoel niet de kern van het probleem gegaan. Er werden vooral pleisters geplakt. Ik voelde mij ook heel erg niet begrepen en dacht dat er echt wat mis was met mij, vanwege de etiketjes en labeltjes. En werd er niet naar de kern gekeken mijn adoptie en alles daaromheen. Ik voelde mij steeds wanhopig worden en steeds verder in drijfzand wegzakken.
Hoe anders is dit bij Palika, via  via kwam ik bij haar terecht. Ze is erg betrokken en verbaas mij er steeds weer over hoe ze de vinger op de zere plek weet te leggen. En komt tot de kern, zodat er voor de lange termijn wat veranderd en geen pleisters geplakt worden.  Ik voel mij eindelijk gehoord en begrepen door een hulpverlener. Ze heeft veel kennis en kunde over adoptie maar ook alles daaromheen. En ook hierin meer begrip naar mezelf te krijgen en mijn adoptie beter te kunnen plaatsen en wat daarbij komt aan gevoelens en gedachtes. En zet je echt weer in je kracht. Ze kijkt naar het groter geheel en zorgt ervoor
dat je weer in connectie komt met jezelf. En gaandeweg steeds meer begrijpt en leert over jezelf je eigen kracht en je eigen stem.
Haar technieken, luisterend oor en vooral ook de tools die ze leert, weet ze goed af te stemmen. Ook haar eigen ervaring op adoptiegebied is erg prettig. Vanuit verbinding, betrokkenheid en ook haar kennis en eigen ervaring weet zij verschil te maken. In een groep waarin veel niet gezien en gehoord worden. Zonde, want dit blijft zo belangrijk.

Een hulpverlener zoals Palika kan echt het verschil maken. Ik gun iedereen een Palika. Ongelofelijk hoeveel werk we hebben verzet in al die maanden. En hoeveel meer grip ik ook mezelf ben gaan voelen.