Adoptie advies

Voor geadopteerden is het lastig de juiste passende hulp of begeleiding te vinden.
Je zult gemerkt hebben dat je soms niet begrepen wordt of tot de ontdekking zijn gekomen dat er niet genoeg expertise is op het gebied van adoptie.
Je hebt vaak een hele weg afgelegd met de nodige worstelingen om de juiste hulp te vinden.
Ik hoop dat die zoektocht hier voor je stopt en ik je met mijn kennis en kunde over adoptie, vanuit mijn opleiding maar ook vanuit mijn persoonlijke ervaringen, mag begeleiden naar de meest complete versie van jezelf.

Samen met jou ga ik kijken naar wat jij nodig hebt en welke werkvormen bij jou passen en maken we een plan om te komen waar jij wilt zijn.

Adoptie- of wensouder?

Heb je een kindje geadopteerd of wil je een kindje gaan adopteren?
Er komt veel op je af! Niet alleen alle praktische dingen die je moet regelen maar zeker ook een heleboel emotionele zaken. Voor zowel jou als je adoptie kindje is alles nieuw.
Voor jou een nieuw mens, voor hen een nieuwe wereld, een nieuw land, een nieuwe taal, ineens is alles anders.

Waarschijnlijk heb je al veel gelezen over adoptie. Je komt dan verhalen tegen over kinderen die op latere leeftijd vastlopen vanwege hechtingsproblematiek of trauma’s.
Wil je hierover in gesprek zodat ik je handvaten kan geven hoe hiermee om te gaan?
Dat kan! Ik heb hiervoor verschillende mogelijkheden, zo organiseer ik graag een informatiemoment waar ik hoop meer te kunnen vertellen over alles rondom adoptie. Ook kan ik 1 op 1 met jou en jouw gezin in gesprek en kunnen we samen de komst van jullie adoptie kind voorbereiden of kan ik met jullie gezin aan de slag om de overgang voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken.