EMDR - Palika

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Coaching, Adoptie & Traumaverwerking
Traumaverwerking
 

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit betekent: door het tappen worden belastende emoties en gedachten minder gevoelig en kun je nieuwe informatie verwerken. Oftewel: het resetten van je gedachten of gevoelens. EMDR kan heel breed ingezet worden bij zeer verschillende situaties en gebeurtenissen.

Enkele voorbeelden kunnen zijn:
Adoptie, misbruik, mishandeling, scheiding, verstoorde ouder-kind relatie, maar ook angst voor de tandarts, angst voor dieren, een verkeersongeval of een andere schokkende ervaring kan zorgen voor trauma's in ons systeem. Tijdens de EMDR halen we niet alleen het negatieve weg, maar zetten we er ook iets positiefs voor terug, waardoor het de druk zal verlichten en er weer ruimte komt voor jezelf.

EMDR is een kortdurende effectief bewezen behandelmethode. Klachten verminderen of verdwijnen na behandeling en uit onderzoek blijkt dat dit resultaat blijvend is. ‚ÄčEMDR werkt snel. Vaak zijn 3-5 sessies voldoende bij een enkelvoudig trauma (bv. ongeluk). Bij meervoudig trauma (zoals bv. adoptie of misbruik e.d.) is het mogelijk meerdere sessies te ondergaan en daarbij is het wenselijk om er nog verdere coaching naast te doen zodat het oude patroon niet terugkomt. Er wordt weinig gepraat en de sessie vindt liggend op de bank, een bed of (indien niet anders mogelijk) zittend in een stoel plaats. Met kinderen werk ik middels een traumaverhaal.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu