Coaching - Palika

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Coaching, Adoptie & Traumaverwerking
Coaching
We beginnen met een kennismaking, waarbij ik het belangrijk vind dat jij een goed gevoel hebt bij de coaching en over mij. Want alleen als jij je prettig en veilig voelt, zal de coaching mooie dingen voor je kunnen gaan doen. Klikt het, dan gaan we verder met de intake waarbij ik met je in gesprek ga over datgene waar je tegen aan loopt en welke thema’s er zijn geweest (of nog steeds) spelen in je leven. Hoeveel sessies er nodig zijn, hangt af van het verloop van je proces, de sessie en je hulpvraag. We spreken samen af met welke frequentie we elkaar zullen zien. Wat we ook doen, je staat er niet alleen voor. Je bent geen nummer, er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ik zal met integriteit, in vertrouwen en veiligheid samen met jou kijken naar jouw verlangens en wensen. Je wordt gezien, erkend en herkend!
Door wat we meegemaakt hebben in ons leven, soms al bij de geboorte, is ons overlevings- en beschermingsmechanisme hard aan het werk voor ons. Dit zit diep in ons systeem. Dat betekent dat je niet alleen mentaal hard aan het werk bent, maar je lichaam ook. Omdat het een onnatuurlijk mechanisme is, voelt het zwaar en zijn we verder weg geraakt van ons gevoel. Je voelt een bepaalde onrust in je lijf waarvan je niet weet waar het vandaan komt of wat het is. Door hier stap voor stap naar te kijken kun je steeds wat dichter bij jezelf komen en leer je dat je de mechanismes niet meer nodig hebt. Het was nodig om te overleven, maar nu mag je het gaan loslaten. Zodat je steeds wat dichter bij jezelf en in je eigen kracht kan komen.

Als ouders ken je je kind het beste. Dat je kind weleens niet zo lekker in zijn vel zit, dat hoort bij de ontwikkeling en het opgroeien. Toch kan het aanhouden voor langere tijd. Als ouder wil je niets liever dan je kind helpen. Een kindercoach kan daarbij helpen. Een kindercoach biedt hulp aan kinderen, pubers/adolescenten en jullie als ouder als er vragen zijn over gedrag of iets waar je tegen aan loopt in de opvoeding. Er kunnen bv. problemen zijn op school, je kind kan gepest zijn, heeft te maken (gehad) met een scheiding of een (andere) traumatische ervaring. Juist door op tijd hulp te vragen, kan ik samen met je kind oplossingsgericht werken. Dit kan ook preventief werken.

Ik werk o.a. met de methodieken van Jolijn Hendriks. Jolijn heeft haar eigen opleidingsinstituut (JHO), waar ik samen met Jolijn en andere collega’s trainingen en workshops geef aan studenten. Dit is ook voor collega’s die verdieping van hun eigen werk zoeken. Tevens ben ik hoofddocent van de opleiding tot kindercoach, waar veel ruimte is voor zowel de ontwikkeling van je cliënt, alswel de ontwikkeling van jezelf. Dit alles vanuit een open ruimte, zonder labels en zonder oordeel.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu